Vem är jag?

Vem är då jag…denna kriminelle bombman som har bombat Christina Bladhs exman? Den officiella versionen var för att bli av med en rival och kunna fly med hans hustru till Frankrike?

Rymde hemifrån när jag var 15 och jobbade extra lite här och där. Som 17-åring utbildade jag mig till journalist på Poppius Journalistskola (aldrig arbetat som det). Jobbade som rörmokarelärling på en fastighetsskötarfirma och öppnade eget vid 20 års ålder. Under samma tid jobbade jag extra på akuten Sabbatsbergs sjukhus. Fick barn när jag var 22 och trebarnsfar när jag var 26.

Byggbranschen var bra att försörja sig på, men jag behövde något för själen också. Det var slumpen som avgjorde att jag började arbeta som familjebehandlare på socialdistrikt 14-15, Hässelby-Vällingby. För att kunna motsvara förväntningarna från socialbyrån läste jag in vardera 80 poäng psykologi och kriminologi på universitetet i Stockholm. Mitt sociala engagemang och mitt intresse för att arbeta med utsatta människor kom väl till pass där. Redan som 14-åring hoppade jag över jularna hemma för att servera gröt till hemlösa på några av de allaktivitetshus som fanns då.

1986 föddes min dotter och fem år senare skildes min fru och jag åt. Blev då ensamstående pappa till fyra barn på heltid 24/7. Drev bygg och rörfirmor med blandade framgångar, och gick in i ”väggen” vid 36 års ålder. Fick en whiplash skada som gjorde att försäkringskassan ville förtidspensionera mig. Gick till flera smärtkliniker men hade svårt att samarbeta med läkarna som ville att jag skulle acceptera mitt handikapp, och lära mig leva med det. Aldrig i livet…jag skulle bli bra.! Mina barn skulle inte ha en förtidspensionerad pappa som gett upp livet…never!

Hade hört att Axelsson i Stockholm hade massagekurser som innehöll avancerade anatomidelar. Där lärde jag mig att bota min egen whiplash skada. Gick vidare på Axelssons och utbildade mig till massageterapeut. Innan jag var klar med utbildningen började jag massera på filminspelningar. Min första session var på Emma åklagaren och senare flera beckfilmer m.m. Samtidigt började jag att undervisa på ”Massage till husbehovskurser” och grundkurser i massage på Axelssons i Stockholm. Gick en massa kurser i alla möjliga alternativa behandlingsmetoder och avslutade med att utbilda mig i kinesiologi.

Blev projektledare för massage mot våld och undervisade bland annat intagna på anstalten Hall, A, B och C-blocket en vecka var (paradoxalt att jag nu själv sitter inne på ett klass 1 fängelse). Var mycket ute i skolor och höll föredrag om beröring som konflikthantering (ännu mer paradoxalt att jag sitter här nu).

Drev egen praktik på söder i Stockholm och hade även kurser i massage där.

Flyttade till Kärna, bodde där hos en kvinna tills jag flyttade till Klippan i Skåne. Sökte ro att kunna skriva de böcker jag drömt om och återknyta kontakten med Helsingborg där jag var född.

Under tiden jag bodde i Kärna träffade jag på Christina. Ville hyra hennes lokaler för att ha massagekurser där. Christina hade kurser i reikihealing och bjöd även in intressanta personer till kurser och föredrag i lokalen. Det handlade om allt mellan himmel och jord, mycket med meditation, yoga, dans och ”medialitet”. Massage och reikihealing ligger ju ganska nära varandra så Christina och jag hade också en del gemensamma kurser där. Det sågs väl inte med allt för blida ögon i alla kretsar runt Kärna. Det finns en hel del kvar i Schartauanismens kultur och stränghet i området. Det är nutid som prästen i Torsby församling skrev brev till alla församlingsmedlemmar att det var syndigt att ha sex efter 50!

” Healing och feeling” ansågs av många som flummigt, suspekt och ”farligt”. Min okänslighet inför dessa rädslor skapade en hel del onödig friktion. Detta blev extra tydligt när folk senare förhördes om mig i samband med bombdådet. Jag blev både sektledare, handpåläggare, seansledare samt sprang omkring i prästkappa och såg ut som en munk.

Avslutar här, där början på min blogg tar över.