Det som göms i…slasken

Det var ju viktigt för åklagaren Per Håkan Larsson att ”hålla rent” runt sin kompis (tidigare Christinas exmake). I ”slasken”, det ställe där åklagaren lägger sådant material som saknar betydelse för rättegången finns en hel del gömt. Bland annat ett brev som sonen skrev till sin pappas syster i Danmark. Det är ett desperat brev i strävan efter att ”berätta som det är”, och att bli trodd av sin omgivning. Mailet skickades den 28 november 2010, alltså sex månader innan bomben briserade. För tydlighetens skull så är Monika svärmodern, Robert svärfadern och Magnus exmakens bror.

Sonens brev till sin faster Anna..

Hej goingar i Danmark

Detta känns väldigt bra att skriva till er för första gången och försöka nå in i era hjärtan vem eller vilka dina bröder är ANNA och det är bra att Jacob får veta med, han är i familjen.

Varför jag inte sagt något någon gång tidigare är därför varje gång man har pratat med Monica så har man blivit ner tystad och inte betrodd av henne och det har lett till att man tigit AVSTÅND och varit rädd att berätta mer, även Robert har inte alla gånger velat höra sanningen men bättrat sig på det senaste, det är svårt att förklara för någon som byggt upp sin värld på lögner och att allt ska vara FINT (Monica).

Finns inget lätt sätt att få höra sanningen så här är den:

Din bror Thomas är en alkoholist, misshandlare, otrogen, fruktansvärt elak och detta är bara lite av vad han är!!!

Ända sedan jag var liten har jag blivit slagen av honom och min bror Niklas med, jag har berättat detta för Monica och när man är ett barn och ingen som står en nära tror på en blir man kränkt och det känns som ett slag det med.

Hon har till och med sett när han har slått mig men vägrat lägga sig i hans business! Man har fått höra att man är värdelös och inte betyder något ända sedan jag var 5 år då jag kan börja minnas, det är bara att tänka själv Anna och Jacob, säg så till Lisa och Lucas så kanske ni förstår bättre..

Jag har gått emellan Thomas och Christina när han håller på att slå henne och sett hur han sparkat ner henne och fått åka in till akuten, och detta ska ni veta vet Robert och Monica.. Men Monica lever i en annan verklighet och Robert har inte alltid ställt upp för han vet inte hur han ska tackla det.

Detta är bara få gånger, jag kan skriva hur långt som helst, detta har pågått sedan de gifte sig, och det finns massor av vittnen, då ni förstår att jag var liten och inte kan komma ihåg allt har det funnits personer som berättat. Och sedan har man fått uppleva det själv och då förstår man verkligheten.

Tänk dig Anna att ligga under psykisk press och sitta på akuten bredvid den personen som sparkat ner dig och vänta på hjälp!!!!

Kan ni förstå hur det måste kännas att leva under en människa som Thomas som trycker ner än och har kontrollbehov..

Varje gång man åkt över till er så har vi fått dra med Thomas över och övertala honom att åka och träffa sin syster, han måste bli övertalad, och när han väl kommer över är han så jävla bakfull att han oftast är borta och trött och då går Monica och du Anna och tror att han är överarbetad och behöver sova, förstår du hur det känns i mina ögon och se er behandla honom på det sättet då han är grov alkoholist!! Att ni inte FÖRSTÅR.

Vi har levt i rädsla och rädsla har övergått i trötthet, det är därför jag vågar jag vågar skriva till er nu.

NU måste sanningen fram..

Och Magnus som folk sätter till skyarna är inte något vitt lamm..

När jag bröt min kontakt med honom var första gången jag såg honom slå Lina, han är en helt och hållet idiot med, behandlar sin familj som skit och skyller på alla andra.

Detta jag säger nu vill jag inte skada er på något sätt Anna och Jacob bara så ni vet men sanningen är grym.

Jag hörde när Monica pratade med mamma när Monica hade kommit hem från Schweiz för ca 2 år sedan, då sa hon att Magnus inte kunde förstå hur Sophia kunde vara kompis med Lisa för hon var handikappad, men lika fort Monica sa det så förstod hon att det lät elakt och har raderat det från sitt förstånd för att skydda Magnus.

HAN kom inte ens på erat bröllop Anna och Jacob, det säger en hel del, och han visste i tid så det finns ingen ursäkt.

Thomas satt senast denna vecka och spydde ut saker över Sophia att hon var oönskad och inte välkommen och han ska fan i mig inte få någon hjälp av honom och hon är bara en jävla arrogant unge som kan dra åt helvete, detta säger man till sina barn??

Och att leva med honom som vi gör så önskar man inget mer än att han släpper taget om jordelivet och dör.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni tar till er sanningen och inte kastar ut den med mig som Monica har gjort, för det ser jag som ett slag i ansiktet och brist på respekt i våran släkt.

Jag älskar er för ni är kärlek och inte idioter och kärlek är vad vi just nu lever på, därför behöver vi fler människor som hör sanningen och ger oss kärlek.

Och ja det är jag, Jocke

 

Varför visar jag detta mail? Jo därför att förhandlingarna i tingsrätten var en total förnedring, dels av Christina…men också av barnen. Att barnen hela sitt liv levt i ett helvete med sin pappa…en pappa som ynkligt sitter och hullkar under rättegången och bedyrar att han aldrig gjort något illa eller misshandlat varken fru eller barn! Kanske  har han någon gång ha tagit sonen lite för hårt i armen när han var mindre. Att se sonen sitta på åskådarläktaren i Tingsrättssalen, totalt bryta ihop och rusa ut ur salen när hans pappa sitter och blåljuger i rättssalen…det smärtade mig mer än när jag fick min dom på 10 års fängelse. Att förneka sina barn på det sättet, och med hjälp av åklagaren få hjälp med det…fy FAN!