Brevet

Det kom i ett A4 kuvert till mig, där det stod skrivet med stora bokstäver ”FÅNGEN MARTIN NILSSON + MITT PERSONNUMER”. Tänkte genast att det måste vara någon som tror den kan förnedra mig mer än vad jag själv lyckats göra.. vilket knappt är möjligt!

Efter att ha öppnat brevet slås jag av en överskrift i 16 punkters versala bokstäver

”SVAR TILL BLOGGEN ”KÄRNABOMBEN” SKRIVEN AV BOMBMANNEN SJÄLV, FRÅN SIN CELL. DEN 31 OKT. 2012 ”

Christina före detta svärfar.. tillika hennes ex makes far hade skickat brev till mig.

Det är ett modigt brev.. förstår att han är arg och ledsen för att hans son har skadats. Förstår också att han till varje pris vill försvara sonens och sin egen heder och ära, speciellt med tanke på hur mycket som står på spel. I det spelet ingår också att smutskasta och förringa Christina, hennes verklighet och barnens berättelser. Kan knappast klandra honom.. hade kanske gjort detsamma i hans situation?

Citerar i slutet av brevet:

”Vi har alla blivit lurade av henne men tack vare hela utredningen i din rättegång (ca 1500 sidor) och utredningen i C:B.s fall (ca 1000 sidor) så har vi undan för undan förstått att vi blivit förda bakom ljuset och dessutom har vi förstått hur det gått till.”

”Du behöver alltså inte känna dig ensam men det är du som skall sitta i fängelse i många år och det är du som skyddar hennes medverkan i brottet genom dina vittnesmål.”

”Allt du skriver i din blogg är bara påhittat och jag tror jag vet var allt kommer ifrån och det tror jag att alla andra vet också så det hjälper inte hur mycket du upprepar påståenden och lögner för det blir inte bättre.”

”Du försöker också skaka av dig skulden för att skada en annan människa genom att påstå att nu är allt lagat helt samt återgått till arbete. Även detta är ljug då Thomas nu i november skall in för ytterligare en operation till alla de andra otaliga operationer han genomgått. Det har bara gått 1,5 år sedan bomben och det kommer att vara livslånga skador samt invaliditet som kommer att gälla. När det gäller det psykiska så tror jag inte att varken du eller de andra ska möta Thomas. Denna skuld kommer du alltid att få bära med dig i ditt liv.”

”Allt du lägger mig till last är något som du inte har en blekaste aning om och jag rekommenderar dig att sluta med skitsnacket för jag har över 2500 sidor att hämta ur utöver allt det jag vet om mor och barn”.

Självklart är jag djupt berövad över att ha skadat Christinas man. Beklagar att jag förminskat hans skador och lidande.. URSÄKTA!! Antar att syftet med invaliditetsintyget som medskickades var att jag skulle lägga upp det på bloggen. Varsågod.. Vill verkligen inte skönmåla eller dölja det jag gjort,

Ja… jag får leva med det jag gjort resten av mitt liv… och det är smärtsamt! Alla är emot och fördömer bomben i sig! Det är jag med! Där finns inget att diskutera, och jag ångrar bittert vad jag gjort!!! Idag är jag lika förvånad som du som läser detta. Hur kunde jag bara vara så bortom all vett och sans… så korkad, idiotisk och ansvarslös denna söndag den 22 maj? I ärlighetens namn så har jag inget bra svar för tillfällt.

Det finns inget försvar för mitt handlande… möjligen en beskrivning av ett paradoxalt tunnelseende i akt och mening att lösa ett till synes olösligt problem. Kommer att skriva mer om det efterhand som jag landar i känslornas fulla vidd av vad jag ställt till med! Ingen skall i alla fall tro att jag är stolt över det jag gjort!

Samtidigt undrar jag hur stolt Christinas ex man, svärfar och de 18 övriga vittnena som försökt rädda sina egna skinn genom att skylla allt på Christina i hennes rättegång? Som öppet sitter och ljuger både i tingsrätt och hovrätt… vilka är ni? Kommer tillbaka till er i senare inlägg.

I framtiden hoppas jag att det tillsätts en ”sanningskommission” vad gäller hanteringen av Christinas mål. Hur kunde Christina bli dömd till 2,6 års fängelse? Det är en rättsskandal, orättvis, orättfärdig och oproportionerlig. Hur kunde alla deltagare bara borsta av sig händelsen och sen gå hem och sova gott.. speciellt åklagare Lithner, polis Bo Andersson, anmälarna kommunalrådet Anders Holmensköld och Sven Berntsson?

Jag vet att jag sticker ut hakan och kommer att få mycket skit för det jag nu skriver… men jag står för vartenda ord… och jag vet att framtiden kommer att ge mig rätt… även om det kommer att ta sin tid!

Nåja.. tillbaka till Christinas före detta svärfar. Jag lägger inte ut hela hans brev till mig med hänsyn till att han där också kommer med uppgifter som kan ha betydelse i framtida utredningar. Han har rätt i att jag kanske inte har den blekaste aning om det jag lägger honom last till. Eftersom han är så pigg på att prata med sina kontakter på GT ”Göteborgs tidningen” och GP ”Göteborgs posten” samt springa runt i gårdarna och berätta om allt Christina gjort och hur mycket hon lurat och duperat folk i bygden, kanske det vore på sin plats med lite ”realitycheck” för farfar själv:

  1. 2011-03-09 Olaga hot
  2. 2011-08-26 Stöld
  3. 2011-08-26 Ofredande
  4. 2012-05-29 Förtal
  5. 2012-05-29 Mened
  6. 2012-05-29 Stöld
  7. 2012-05-29 Plundring av aktiebolag
  8. 2012-08-22 Bidragsfusk
  9. 2012-09-07 Miljöbrott
  10. 2012-11-04 Falsk tillvitelse

De tre första anmälningarna är nedlagda av Eva Göthberg på Kungälvs Polisen, men inskickade till åklagare för överprövning. De övriga anmälningarna som gjorts av flera personer är fortfarande under utredning. Farfar hade hjälp barnbarnet att sälja en kioskvagn på Blocket. Den hade hon fått ett par år tidigare av hennes far. När den skulle säljas var den borta! Till och med en 15-årig tjej vet att detta är stöld. Det är mer än vad farfar och polisen tycks ha förstått.