Brevet från den ”utsatte”

Blev jätte glad när jag fick brev från den ”utsatte” som jag tidigare skrivit om!

Har fått hans godkännande att publicera hela brevet med namn och all information. Känns gott för mig att få lite bekräftelse på det jag tidigare skrivit. Låter brevet tala för sig själv!

TACK KENNETH!

 

Hej Martin                                                                              22/11-12

Jag heter Kenneth Ljungberg, jag är ”60 åringen” som vart anhållen och häktad i första vändan i den här spränghistorien. Jag har läst din blogg, och har en del som jag skulle vilja tillägga i den här historien.

För mig startade allt när jag ringde Thomas för att göra upp en gammal skuld han hade till mig, vi hade utfört en rivning i Alingsås åt en person som heter Vilborg Olofsson. Jag har varit i kontakt med Vilborg och fått bekräftat att Vilborg anlitat Thomas för att riva den byggnad som jag var med och rev ner, enligt Thomas hade vi 60.000:- + moms för att utföra rivningen och Thomas har fakturerat Villborg Olofsson för detta jobb. Vi gjorde även en annan affär som Thomas också fakturerade och är skyldig mig 17.000:- för. Mitt samtal till Thomas var för att reglera hans skuld till mig eftersom vi inte skulle ha fler affärer tillsammans, det bemötandet jag fick var att han skrek och slängde på luren. Thomas gjorde efter det en anmälan på mig om olaga hot, jag mot anmälde för falsk tillvitelse på grund av att det Thomas anmält mig för var rena lögner.

Upprinnelsen kom i november 2010 då jag till Per Kaarle på hälso och miljöförvaltningen i Kungälv anmälde Thomas för ett grovt miljöbrott, där han grävt ner miljöfarligt avfall på kommunens tipp. Efter flera påtryckningar av mig till Per Kaarle blev jag uppkallad till ett möte. Där vart jag hånad av Gunnar Wegen som då vart avfallschef på tippen i Kungälv, för att jag gjort en anmälan på Thomas och berättade vilka material som grävts ner. Jag har all fakta om detta miljöbrott eftersom jag arbetade som platschef på det företag som Thomas fick uppdraget av att rensa bort deras miljöfarliga avfall. Detta gjorde inte Kungälvs kommun något med utan la ner det direkt. Efteråt fick jag veta att Gunnar Wegen var Thomas pappa Robert Bladhs uppdragsgivare som då var miljökonsult åt Kungälvs kommun, och Kungälvs tippen var ett av Robert Bladhs största projekt i Kungälv. Det förklarar ju varför inga åtgärder gjordes mot Thomas Bladh, och varför Gunnar Wegen hånade mig. Thomas vart upplyst innan mötet och det är ju lätt att förstå av vem! Det här miljöbrottet är riktigt smutsigt där de högst uppsatta inom miljö i Kungälv är inblandade . Efter det att jag anmält vart Thomas helt galen, då skrek han inte åt mig i telefonen utan vrålade. Och två nya anmälningar om olaga hot mot mig kom in på en och samma dag.

Jag vart då uppringd av Kungälvs polisen som ville göra ett kompletterande förhör, vid det tillfället vart jag på väg till England, jag bad Tomas Hallarås på Kungälvs polisen skicka en kallelse på en tid som skulle passa när jag kom hem. Istället för en kallelse, kallade han in tre poliser som kom och hämtade mig tidigt en morgon på det kompletterande förhöret. Eftersom han hade mitt telefonnummer sedan innan så hade det varit bekvämare för mig om han hade ringt eller skickat en kallelse som jag bad om!

23 maj 2011 blev jag brutalt hämtad av insats styrkan i mitt parkeringsgarage när jag kom hem, och jag kördes anhållen till arresten på aminogatan där jag vart totalt förnedrad av polisen. Jag vart inlåst i tre veckor med den tyngsta beredskapen runt mig. Tre veckors rent helvete inlåst och en total kollapps med stora sviter efteråt. Allt detta har jag fått gå igenom för att Thomas pekade ut mig som Kärna sprängaren.

Nästa chock för mig var när jag var på din rättegång och hörde om hur Thomas anlitat och betalt ett kriminelltgäng som skulle skada mig. Jag satt jämte Lotta Börjesson (polisen) och till henne ställer jag frågan gäller detta mig? Ja men det är ingenting du behöver bry dig om svarade Lotta mig. I pausen tar Lotta Börjesson upp diskussionen ytterligare och säger ännu en gång att jag inte ska bry mig om detta. Efter ett par dagar talade jag med Lotta Börjesson i telefon om hotet och efter det samtalet blev jag misstänksam då jag hörde att hon inte pratade sanning. Eftersom jag också visste att Thomas hade bra kontakter med ett kriminellt gäng, det berättade han för mig redan vid Niklas död för tio år sedan att han kunde få hjälp av ett kriminellt gäng om han behövde. Efter detta vart jag jävligt skraj och hela mitt liv förändrades så negativt att jag inte längre klarar mig utan medicinering dygnet runt. Jag gjorde då en anmälan på Thomas som las ner omedelbart av åklagaren Per Håkan Larsson. Jag ringde till Per Håkan Larsson som skulle få förklara sina nedläggningar av mina anmälningar på Thomas, jag hade anmält honom för falsk angivelse också då han pekade ut mig som Kärna sprängaren. Per Håkan Larsson förklarade sina nedläggningar med att Thomas inte menade vid det tillfället att skada mig. För mig ser det ut som nedläggningsbeskeden är tagna för att skydda Thomas Bladh. För skada mig var precis det han gjorde när han angav mig och när han betalade för att skada mig.

Jag ringde Thomas för att göra upp en gammal skuld och anmälde honom för ett miljöbrott som jag vet att han är skyldig till och för det polisanmäler han mig för olaga hot flera gånger, betalar ett kriminellt gäng för att skada mig och sen anger han mig som sprängaren. Den är fin!

Jag fann mig inte med dessa nedläggningar utan började gräva i det, Per Håkan Larsson, Lotta Börjesson och en annan polis som heter Helen Vernholt har vetat om att Thomas anlitat folk för att skada mig i över ett år! Dom har haft alla bevis i sin hand som de undanhållit för utredning, Thomas erkände till och med i tingsrätten att han gjort detta och då satt Per Håkan Larsson bredvid honom.. I ett brev från Helen Vernholt erkänner hon att hon har slarvat bort ett underlag med alla uppgifter om detta, i Helens brev står det också att uppgifterna inte är av intresse på mordförsöket på Thomas Bladh, nähä men mordförsöket på mig då? Det är tydligen ok att jag har ett hot över mig beställt av Thomas Bladh.  Det riktigt otäcka i detta är att redan i april 2011 fick polisen anonyma mail om att jag var i fara som de svarat på att de tagit emot, svaret från polisen kom först efter två påminnelser . Sen har de slarvats bort av Eva Göthberg på Kungälvs polisen. Polisen har vetat om sedan i april 2011 att ett hot ligger på mig men ingen från polisen har sagt något till mig! Stämpling till brott är tydligen helt ok om man heter Thomas Bladh!

Och så det här med lögner! I ett senare skede har jag konstaterat att lögnerna från Thomas fanns med redan i början av 2000 talet där Thomas ofta pratade om att skicka över mig till usa där jag skulle sköta en försäljning av komprimatorer med Thomas bror. Detta gick så långt så jag ställde frågan när jag skulle säga upp mig, då backar Thomas med en hel snurrig förklaring och arbetet i usa var bara en ren fantasi skapad av Thomas! På liknande sätt gjorde han då han flertalet gånger sa till mig att jag skulle få hyra ett hus av honom, ett hus som också bara fanns i hans fantasi. För Thomas är fantasin verkligheten! Jag har tillhanda hållit alla polisförhören som är gjorda med Thomas där jag lätt kan konstatera att han fortfarande lever i en fantasi värld där han i polisförhören ljugit och hittat på så mycket om mig! Sanningshalten i Thomas förhör gör att jag undrar om han någon gång pratar sanning!

Jag var även på rättegången där Christina vart utpekad och läst hela den förundersökningen och domarna. Där jag även i de papprens hittar lögner och förtalanden. Verklighetsbilden är något helt annat än det som framkommit i domarna! Efter jag läst domarna har jag tagit in så mycket information jag kunnat få, där jag även ser samma mönster som i förhören och anmälningarna mot mig.

Vittnena i rättegången borde städa rent framför sina egna dörrar innan de skräpar ner för andra! Jag känner till en hel del oegentligheter som en del av vittnena har och håller på med!

Jag har vid flera tillfällen pratat med Sven Berntsson som är med i stiftelsens styrelse, ringde upp honom för inte så länge sedan för att få lite information. Då han bland annat talar om för mig att Christina sålt en hjullastare två gånger till stiftelsen, men ingen i styrelsen reagerar och stiftelsen har ju en revisor, så kan detta vara sant? Jag bad Sven ta fram bevis för det men då fick han bråttom att avsluta samtalet. Sven har i både polisförhöret och till mig i telefonen sagt att Thomas sålt denna hjullastare till ett företag i Göteborg för 125.000:- som transporterats utomlands, men något underlag finns inte! Sven Berntsson verkar i nuläget vara besatt av att smutskasta Christina och framhäva Thomas som den gode och ärlige personen.

Jag kan också läsa mig till i förhören att Sven Berntsson är ordförande i stiftelsen och har det yttersta ansvaret för att räkenskapen i stiftelsen ska vara i sin ordning, vilket han uppenbarligen inte har skött. Han har som ordförande brustit i andra åtagande också som tex att kalla till styrelsemöten och upprätta styrelseprotokoll för verksamheten. Som ordförande i många år för stiftelsen har han inte kallat till något styrelsemöte med undantag för en kallelse 2010 där Christina inte kunde närvara, då tog Sven Berntsson beslutet att ställa in mötet och skyller sedan på Christina att inte mötet blev av, men han och de andra kunde mycket väl haft mötet i alla fall. Hur är det möjligt att sitta som ordförande och avsäga sig allt ansvar som han har och att lägga över allt ansvar på Christina som bara är en av fyra suppleanter i styrelsen?

Det ansvar som Sven Berntsson har som ordförande har han tydligen lämnat över till Robert Bladh som har tagit egna beslut i det mesta i stiftelsen och även gjort beställningar, inköp mm man kan även se i en mellan period att kommunalråd Anders Holmensköld satt som ordförande och även han skötte stiftelsen på samma bristande sätt som Sven Berntsson. Till min förskräckelse kan jag även konstatera att den bokförare som stiftelsen anlitat, Pia Svanberg har gått i samma spår som Sven Berntsson, Anders Holmensköld och Robert Bladh. Robert Bladh är inte ens invald i styrelsen men det är han som styr stiftelsen och attesterar sina egna beställda fakturor och dessutom framgår det i polisförhör med Daniel Brycke som var entreprenör på en av sträckorna att Robert Bladh bad honom att salta på fakturorna för att kunna lyfta en mycket större summa från kommunen, och detta vet ju Robert Bladh allt om hur det systemet fungerar då han jobbat i och med kommunen i alla år! Till min förvåning framkommer det att Robert Bladh har lagt ner minst 2000 arbetstimmar i cykelbane projektet, men om jag inte fått allt om bakfoten så ska Robert Bladh ha varit sjukskriven under den perioden, det framgår också att han jobbade i Thomas företag och sitt eget Bladhs miljöteknik under dessa år.

Kan någon förklara för mig hur det är möjligt att komma fram till att Christina Bladh ska vara den skyldige i detta?

Och då återstår det verkliga priset för det Daniel Brycke gjorde på en av cykelbane sträckorna, att salta en faktura som Daniel Brycke gjorde på Robert Bladhs uppmaning innebär endast en sak att lura kommunen på mera pengar, en sådan handling måste vara kriminell och därmed prövas rättsligt!

All post som gäller stiftelsen har gått till kommunalråd Anders Holmensköld som jag personligen tycker borde varit mer uppmärksam på samtliga fakturor som gått in och ut i stiftelsen, det framgick också att Anders Holmensköld hade full tillgång till stiftelsens konto. Även kommunalrådet Anders Holmensköld försökte att gå den enkla vägen och la över sitt ansvar på Christina. Med den totala insyn som Anders Holmensköld har haft i all verksamhet i stiftelsen och godkänt bokslut och papper från både revisor och länsstyrelsen så känns det väldigt magstarkt för mig att han går och polisanmäler Christina Bladh.

Som sittande kommunalråd i Kungälvs kommun kan man undra om han sköter övrig verksamhet i Kungälvs kommun på samma vis och flyttar över sitt eget ansvar på andra när det börjar hetta till. Anders Holmenskölds relation med Thomas och Robert Bladh är närstående och han valde att mörka upplysningen han fick angående miljöbrottet redan då jag anmälde det till Per Kaarle på hälso och miljöförvaltningen 2010, han skulle som kommunalråd gjort en polisanmälan på detta miljöbrott i sin kommun. I den höga position Anders Holmensköld har i Kungälvs kommun skulle det vara intressant att veta vad kommuninvånarna anser om hans arbetsmoral efter det agerande i både som ordförande i stiftelsen och mörkande av ett stort miljöbrott på Kungälvstippen!

Det sista från mig är inte sagt jag håller fortfarande på och gräver och kommer med en uppföljning senare. Med dessa rader säger jag på återseende

/Kenneth