P.A.S Parental Alienation Syndrome

”Många undrar varför barnen deltagit i sekten runt Christina. För oss som sett förändringen av dem från goa o snälla barn till mer ilsket och aggressivt beteende finns inget som helst tvivel om att de fallit offer för Parental Alienation Syndrome (PAS).”
Citerat direkt från Kärna Bomben – Fakta Om Förövarna bloggen.

Egentligen vet jag inte om jag orkar bemöta allt som skrivs på bombfaktabloggen? Är så trött på dessa ihärdigt förbittrade män och detta hat…men det är väl också deras syfte. Läste Sophias inlägg på sin blogg! ”PAPPA, NEJ!” den talar för sig själv. Tog reda lite om PAS…det hon tillsammans med brodern skulle ha fallit offer för.

Richard A. Gardner utvecklade på 80-talet tänket bakom Parental Alienation Syndrome. Han ansåg att sexuellt umgänge med barn inte nödvändigtvis innebär ett övergrepp eller trauma för ett barn.

-Gardner ger vägledning till pappa: Han måste förstå att man, särskilt i vårt västerländska samhälle, intagit en mycket fördömande och moraliserande attityd mot sådana böjelser. Han har helt enkelt haft ett visst mått av otur när det gäller platsen och tiden han fötts in i beträffande sociala attityder mot pedofili.”

Gardner ger till tips till mamma: ”Kanske kan hon få hjälp att förstå att hans beteende historiskt sett förmodligen varit vanligare än det återhållsamma beteende hos dem som inte förgriper sig på sina barn”.

-Gardner ser på barn: ”Barnet som utsatts för sexuella övergrepp anses allmänt vara ett brottsoffer, trots att barnet kan ha tagit initiativet till sex och förfört den vuxne”.

I och med dessa utgångspunkter menade Gardner att en stor grupp pappor felaktigt förlorat umgängesrätten med sina barn. Barnet bör då flyttas till den förälder som barnet tagit avstånd ifrån, som ett sätt att avprogrammeras.

Det ingår inte i klanen Bladhs moraliska samhällsansvar att värna varken om natur, familj eller barn. Inte svårt att förstå hur en kille som Gardner attraherar klanens självbild och strategi.

Som kuriosa kan nämnas att Sveriges motsvarighet till Gardner, läkaren och professorn Nils Göran Areskoug menar att feminismen är en global störning på psyknivå. Feminismen skulle rättfärdiga ett sjukt föräldrabeteende som genom en kollektiv psykos vunnit politiskt stöd.

Spretar lite hit och dit med klanen Blads samhällsbärararrangemang. Intressant hur klanen får ihop, dels att vilja representera kvinnojourer som Alla Kvinnors Hus  (vilket i och för sig var ett bluffbrev) och samtidigt luta sig mot och vurma för Gardners PAS.

Enda sättet att handskas med psykopater på denna nivå, är att lägga ihop alla fakta dom översköljer en med…som var och en kan låta helt vettigt…men tillsammans bildar de en morbid sörja, helt skild från alla vedertagna moraliska och etiska normer.

Naturligtvis är jag inte något levande diagnosinstrument att avgöra exakt vad och vem som är psykopat. Problemet är att jag inte kan hitta något bättre ord för vad jag sett och upplevt. Så tills vidare, i brist på annat så använder jag ordet psykopat.

Vem är alienerad? Läser Sophias blogginlägg ”PAPPA,NEJ!” och grunnar vidare…