Polisförhör

Torsdagen den 22 augusti blev jag förhörd av en polis från Sala angående min anmälan mot Thomas Bladh. Förhöret var avklarat på ca. 35 minuter och den ärliga och uppriktiga informationen jag fick var ”ha inte för stora förväntningar på att det blir något av din anmälan”.

Nä… det har jag inte heller!

Jag är övertygad om att de som arbetar med min anmälan mot Thomas Bladh gör så gott de kan. Skulle förvåna mig om klanen Bladhs kontakter inom polis och åklagarväsende i Västra Götaland kunde sopa ännu en anmälan under mattan.

Självklart tycker jag att det är motbjudande och avskyvärt att en våldtäktsman, en hustru- och barnmisshandlare glider igenom rättsväsendets finmaskiga nät… ännu en gång! Men då är det så verkligheten ser ut, jag kommer att acceptera det… om även motsträvigt. Inser också att det inte är så lätt att lagföra dessa smarta män. De vet hur de ska slå, de vet hur de ska tvinga sig till det de vill ha utan att lämna några spår efter sig.

Robert Hare, en kanadensisk forskare inom kriminalpsykologi skrev en träffande beskrivning på män av Christinas exmakes kaliber:

”De är mänskliga rovdjur som använder charm, manipulation, provokation och våld för att kontrollera andra och för att tillfredsställa sina egna behov. Med brist på samvete och medkänsla för andra, tar de kallblodigt vad de vill ha, gör det de själva vill, bryter mot sociala normer och förväntningar utan minsta skuld eller ångerkänslor.”

Lagen är inte skriven för att möta upp dessa män… ännu!