Ännu en nedläggning… varför?

Jag hade polisanmält Christinas exmake den 18 juni 2013 för en mängd övergrepp, bland annat våldtäkt. Christina orkade inte anmäla honom ännu en gång.

Den 8 november samma år lägger polisen i Västra Götaland ner förundersökningen mot Christinas exmake, men då enbart om våldtäkt. Polisen hade ändrat brottsrubriceringen! Utan att jag fått vetskap eller möjlighet att komma till tals förvanskades min anmälan.

Vad hände med kvinnofridskränkningen, misshandel, olaga hot, fridskränkning, brutalitet och ofredande… 25 års kränkning och brutalitet… ingen åtgärd?

Självklart när det gäller våldtäkt: ”Det går inte att bevisa de objektiva förutsättningarna för att förfarandet skall vara brottsligt” som kammaråklagaren Stefan U Lind skriver i sitt avslag, ärendenummer AM-96978-13.

Allt jag skrivit om på denna blogg… hur Christina varit utsatt för ren och skär brutalitet och omänskligt behandlande av sin dåvarande make under 25 års tid… allt som dottern skrivit på sin blogg ”Mitt bombade tonårsliv” hade reducerats till ENBART VÅLDTÄKT. En rubricering som skulle garantera Christinas exmake en friande rättegång.

Jag skulle så hemskt gärna vilja veta varför polis och rättsväsendet i Västra Götaland ännu en gång så idogt håller en kvinno- och barnmisshandlare om ryggen…varför?

Varför skyddades Christinas mycket nära vän Susanne Hasselsjös exmake av polisen i Västra Götaland? Trots Susannes flera anmälningar, böner och hjälp och beskydd så kunde exmaken helt fritt och ostört skjuta ihjäl henne med ett hagelgevär när hon satt i sin bil på en parkeringsplats… varför?

Jag frågar också åt Christinas och Susannes barns vägnar… varför?