Otukt, Alkohol och Hämnd

Jag gillar dom lite äldre orden som till exempel otukt. Otukt är ju ett annat ord för till exempel kättja, osedlighet, hor… Det lustiga är att orden nästan alltid associeras till kvinnor…så gör också klanen Bladh i sin bombfaktablogg. Inom socknen bedriver Christina otukt i öppen dager med en annan man. Ja…Christina är ju en riktig ”hora”, därmed inbegripit att hon inte är att lita på. Annat är det med maken Thomas Bladh. Han går att lita på, nykter tadelfri, skulle aldrig göra något för att såra eller skada sin familj och har aldrig visat annat än största omsorg om fru och barn. Han har dessutom aldrig varit otrogen, supit eller känt någon form av hämndbegär för allt Christina ändå gjort mot honom.

Otukt
Det blir ju lätt ironiskt när man läser förhören med präktiga herr Bladh. Annika Johansson är en nyskild polis som lätt ”betuttad” sköter förhören med charmtrollet Thomas Bladh. Första förhören lyser ju präktighetens aura glansig och välpolerad. När sen till exempel brev till sin pappa (se tidigare inlägg) Dotterns brev (Pdf) med bilder på använda kondomer i sopen m.m dyker upp, så måste ju historien revideras lite grann.

Thomas Bladh uppger i förhör med polis Annika Johansson (2011-07-29 dnr: 1400-K81731-11):
Men sen är det ju det. Jag har en punkt till här då va och det är ju. Vi hade säkert upp den frågan, vill jag minnas att du frågade om jag hade varit otrogen. Otrogen har jag varit, så till vida att jag hade en kvinna hemma för ungefär 1 ½ – 2 år sedan. Det var egentligen aldrig avsikten, men jag åkte till Göteborg för att ha trevligt en kväll. Kom hem relativt tidigt faktiskt och hade eldat upp i badtunnan och det var väl det som var orsaken till att hon följde med hem egentligen. Hon var spanjorska och var med ett sällskap i Göteborg.  Och, hon låg över och det var som sagt var inte tanken att vi skulle ha sex men vi försökte få till det, men som sagt va, det funkade dåligt. Jag, hur fan skall jag säga, jag fick ju inte, du vet.
Polis Annika Johansson: Du fick inte upp den?
Nej jag fick inte upp den. Det funkade dåligt, men hon hjälpte mig väl på något sätt det sista med händerna eller någonting så jag fick utlösning helt enkelt.
Polisförhöret avslutar Thomas med: ”Jag känner inte att jag varit otrogen heller egentligen”.

Alkohol
Thomas bedyrar i förhör och i rättssal att det som mest varit några öl för mycket någon enstaka gång när han känt sig pressad av allför mycket arbete. Det har dessutom aldrig gått ut över varken fru eller barn. Känner att jag inte behöver lägga ut texten så mycket på detta utan överlåter till dottern att beskriva vad alkoholen innebar för familjen Bladh. På sin blogg ”Mitt bombade tonårsliv” finns inlägget ”Jag var rädd men tillräckligt modig”. Nu är hon fri och vågar berätta!

Hämnd
Barnen och Christina har sedan deras bror/son gått bort anlagt en fin grav på Torsby Kyrkas begravningsplats. Där finns blommor, små figurer, änglar, stenar och sådant som påminner om bortgångne Nicke. Det är svårt för Christina att gå till graven nu dels på grund av att hon fortfarande är rädd för Thomas och att stöta på honom där, dels för många i Kärna undviker henne, svarar inte och visar okonstlat sin avsky för henne. Det har gått alldeles för många rykten och stått alldeles för mycket i tidningarna för att det skall vara bekvämt att till och med gå till sin egen sons grav. Så, Thomas skrev häromdagen att om Christina ändå inte visar sig vid graven och sköter om den, så kommer han att gräva upp den. Det blir ju som att sticka kniven rakt i hjärtat på både Christina och barnen. Om Thomas verkligen brydde sig om sina barn så skulle han ju ta hand om och sköta minnet av deras döda bror…visa respekt för deras sorg och saknad. Hämnden är bara ihålig, girig och verkningslös!

Sensmoralen överlämnar jag till Dig bästa läsare…